Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 citrom leve és reszelt héja
3 evőkanál cukor
5 dkg margarin
2 dkg mandulaforgács
csipetnyi só
2 dkg vaj vagy sütőmargarin
70 dkg sárgabarack
10 dkg búzadara
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a
vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a
szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját.
Teszünk bele egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. A tojások
fehérjéjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. A
sárgabarackot kettétörjük, a magját kiszedjük, majd kevés cukros vízben
megpároljuk. Kiszedjük a vízből, és lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tálat
margarinnal kikenünk, a massza felét belesimítjuk, ráfektetjük a fél
barackok háromnegyedét, meglocsoljuk a maradék cukros párolólével, és
befedjük a maradék túrókrémmel. A tetejét kirakjuk a megmaradt
barackkal, megszórjuk mandulaforgáccsal, rámorzsoljuk a vajat vagy
sütőmargarint, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt
megsütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteljük fel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet