Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra
vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A
hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük,
beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük. A
koktélrákot még fagyott állapotban beleadjuk, s megszórjuk a borssal,
zúzott fokhagymával. Addig kevergetjük, míg levét el nem főtte,
rálocsoljuk az osztrigamártást és még egy percig sütjük, majd leöntjük
konyakkal és meggyújtjuk. Így rásülnek a finom ízek (ez a flambírozás).
Tálalólapáttal kiszedjük, úgy hogy csak az olaj maradjon benne, melyben
átsütjük a gombafejeket. Ha nem elég olaj maradt, pótoljuk.
Ezután a gombafejeket megtöltjük a rákkal, közepére nyomunk egy olívabogyót és friss salátalevelekre tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Tejszínes gombás pisztráng
Mexikói hal karácsonyra
Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával
Grillezett fűszeres tonhal