Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
22.5 dkg sütőporos liszt
Egy csipetnyi só
5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
2.5 dkg kristály
1.5 dl tej
Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk.
3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk.
4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát (
3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű,
lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a
tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel
egyenletesen a sütőben).
5. A kinyomott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük, nem túl szorosan, majd liszttel megszórjuk, vagy tojással,
tejjel megkenjük a tetejüket, és 10-12 percig aranysárgára sütjük.
6. Rácson hűlni hagyjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!