Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg marhafartő,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 gerezd zellergumó,
1 karalábé,
1 fej vöröshagyma,
néhány szem egész fekete bors,
só
a mártáshoz:
50 dkg meggy,
2 dl tejföl,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt,
1 citrom,
néhány darab szegfűszeg,
csipetnyi fahéj,
só
Elkészítés:
A marhafartőt megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a
megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret,
zellergumót, karalábét, és a vöröshagymát. Megsózzuk, szemes egész
borssal fűszerezzük. Takaréklángon puhára főzzük. Amíg a hús megpuhul,
elkészítjük a meggymártást: a meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés
vízben feltesszük főni. Teszünk bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és
egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel
behabarjuk, és habverő segítségével simára keverjük. Hozzáöntjük a
vörösbort, és kiforraljuk. Botmixerrel pépesre turmixoljuk, hozzáöntjük a
tejszínt, és egyet forralunk rajta. Az időközben megfőtt marhahúst
ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra tesszük, bevonjuk
meggymártással, és főtt burgonyát kínálunk mellé.
Tanácsok:
Ha valaki nem szereti a tejszínt, készítsen a húshoz fahéjas meggyragut.
Kevés vajon átforgatjuk a kimagozott meggyet, kevés cukorral, őrölt
fahéjjal ízesítjük, szűrt citromlevet, néhány csepp meggylikőrt keverünk
bele.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak