ételrecept: Szivárványkrém

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 rúd vanília
  • 3,5 dl tej
  • 1 cs. zselatin (10 g)
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 3,5 dl tejszín
  • 2 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 dkg eperlekvár (vagy -püré)
  • 5 dkg áfonyalekvár (vagy -püré)
Elkészítés:

A vaníliarudat kettévágjuk, a pépet kikaparjuk. A rúddal és a péppel felforraljuk a tejet. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe.

A tojássárgákat 12 dkg cukorral habosra keverjük, és lassan hozzáöntjük a forró tejet. Jól kikeverjük. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és a tojásos krémhez adjuk. Langyosra hűtjük. A tejszínt a maradék 3 dkg cukorral kemény habbá keverjük, a krémhez öntjük, és krémet 4 egyenlő részre, tálkákba szétosztjuk. Az egyiket eper- a másikat áfonyalekvárral, a harmadikat a reszelt csokoládéval elkeverjük. Egy nagyobb vagy négy kisebb formát kikenünk olajjal, és rétegenként belesimítjuk a krémet (nem keverjük össze!) Legalább 5 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát forró vízbe mártjuk, tányérra borítjuk

Címkék: desszert

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu