Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy téglalap alakú, magas tepsibe alufóliát rakunk úgy, hogy
végigérje, és ezzel kibéleljük szépen, hogy 2 oldalt vissza lehessen
hajtani, és felülre 2 réteg kerüljön. A fólia szélét felhajtjuk, hogy
talca alakja legyen. A vöröshagymákat karikára felszeljük, és csinálunk
egy jó vastag hagymaágyat. Rárakunk pár karika krumplit és pár karika
paradicsomot, illetve az ágyat is besózzuk és bazsalikomozzuk, ezután a
megtisztított, előfűszerezett ponty oldalebenyt rárakjuk erre az ágyra,
és a tetejére szintén jó vastagon, dúsan hagymakarikákat rakunk. Erre
jön a krumpli, paradicsom, paprika. Az oldalebeny előfűszerezése abból
áll, hogy bekenjünk vajjal, megsózzuk borsozzuk paprikázzuk. Miután
betakartuk és a tetején ott van minden földi jó (paradicsom, paprika,
krumpliszeletek, hagyma), meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal,
borral, megszórjuk a tetejét is fűszerpaprikával (aki erőset szereti,
erős fűszerpaprikát is használhat), bazsalikommal, sóval, majd mind a 2
oldalról ráhajtjuk a fóliát (dupla réteg legyen). Ami az aljáról fólia
két oldal felhajtódik, azzal összecsavarjuk egy kicsit, hogy ne csússzon
szét. Előmelegített sütőben pár percig a hagymás olajos/vajas lében
átfőzzük, majd a tetejérűl lehajtjuk a fóliát, a hagymát a hal tetején
fellazítjuk, és elpárologtatjuk a levét, majd megpirítjuk.
A mellette sült krumplival és hagymával tálaljuk. Illetve, ha nem elég a
krumpli, akkor még pár karikát vágunk (fél centi vastag karikákat),
megsózzuk és vajon/olajon (nem vajban/olajban) sütünk még hozzá. A
krumpli mellé fokhagyma karikákat dobunk attól csak jobb lesz, és az
enyhén megpirult fokhagyma is finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Tejszínes gombás pisztráng
Mexikói hal karácsonyra
Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával
Grillezett fűszeres tonhal