ételrecept: Ananászos-áfonyás charlotte

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 20 dkg baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg áfonyalekvár
Elkészítés:

Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Apránként a lisztet és a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük. A sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve meglisztezzük, kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és fölcsavarjuk. Kihűtjük.

A hideg tésztát kihempergetjük, lekvárral megkenjük, újból föltekerjük.

A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Az ananászt lecsepegtetjük, levét félretesszük, az ananászt apróbb darabokra vágjuk.

A zselatint 2 dl ananászlébe áztatjuk (ha a konzerv levéből nem lett ennyi, vízzel pótoljuk), felmelegítjük, majd a túrókrémbe csorgatjuk. Hozzáadjuk a tejszínhabot, és a masszát három részre osztjuk. Az egyikbe a reszelt citromhéjat keverjük, a másikba az apróra vágott ananászt, míg az utolsó harmadát áfonyalekvárral ízesítjük.

A piskótatekercset fél cm vastagon felszeleteljük, és kibélelünk vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömb formát. A háromféle túrós krémet belerétegezzük, a tetejét elsimítjuk, és 5-6 órán át (egy éjszakán át) dermesztjük. A formából kiborítva tálaljuk.

Címkék: ananászos-áfonyás charlotte

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu