Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy nagy tepsit (pl. gáztepsit) kibélelünk
sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A
tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Apránként a lisztet és a
tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen
szétkenjük. A sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve
meglisztezzük, kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és fölcsavarjuk.
Kihűtjük.
A hideg tésztát kihempergetjük, lekvárral megkenjük, újból föltekerjük.
A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás
cukorral ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Az ananászt
lecsepegtetjük, levét félretesszük, az ananászt apróbb darabokra vágjuk.
A zselatint 2 dl ananászlébe áztatjuk (ha a konzerv levéből nem lett
ennyi, vízzel pótoljuk), felmelegítjük, majd a túrókrémbe csorgatjuk.
Hozzáadjuk a tejszínhabot, és a masszát három részre osztjuk. Az egyikbe
a reszelt citromhéjat keverjük, a másikba az apróra vágott ananászt,
míg az utolsó harmadát áfonyalekvárral ízesítjük.
A piskótatekercset fél cm vastagon felszeleteljük, és kibélelünk vele
egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömb formát. A háromféle túrós krémet
belerétegezzük, a tetejét elsimítjuk, és 5-6 órán át (egy éjszakán át)
dermesztjük. A formából kiborítva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!