Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal
tésztát gyúrunk, cipót formálunk belőle, és fóliával letakarva fél órára
hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A mandulát finomra daráljuk,
összekeverjük a citrom héjával, a kakaóporral, vaníliás cukorral és a
sütőporos liszttel. A margarint habosra keverjük a 7,5 dkg cukorral és a
2 tojássárgájával, belekeverjük a mandulás-kakaós keverékbe. A
tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan
beleforgatjuk a kakaós masszába: sűrű, kemény tésztát kapunk!
A pihentetett omlós tésztát egy 26-28 cm átmérőjű, kikent és lisztezett
kerámia/üveg tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen kb. 2 cm magas
pereme, ami megtartja majd a mandulás masszát. Melegített sütőben 10-12
percig elősütjük. A sütőből kivéve rásimítjuk az omlós tésztára a
mandulás-kakaós masszát, és csillag alakzatban kirakjuk a hámozott,
felezett, magházától megszabadított körtékkel. 50-60 percig sütjük
(tűpróba!), s ha nagyon pirulna a teteje, 30 perc után könnyedén fóliát
borítunk a tetejére. A formában hagyjuk kihűlni, utána tortaszerűen
szeletelhető.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!