Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap
Sziruphoz:
1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy,
hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal
kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből. Így
ismételd (3 kenés+lap, szórás...) amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére tedd a maradék réteslapot, majd a legfelsőt alaposan kend
be vajjal. Hosszában vágd csíkokra és süsd 20 percig (200°-on)majd vedd
vissza 150°-ra és süsd még kb 0,5 órát.
Közben készítsd el a szirupot: tedd lábasba a hozzávalókat, forrald
kevergetve 10-15 percig, majd még meleg, kész tésztára öntsd rá.
Kihűlés után, mikor már puhább a lap, vágd fel kockákra és langyosan már lehet is fogyasztani.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!