ételrecept: Baklava

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
15dkg vaj
20dkg darált mandula (-és/vagy dió: itt vegyesen lett)
1,5 tk fahéj
1/2 bögre nádcukor (barna cukor)
2 cs. (Lidl-s) réteslap

Sziruphoz:

1,5 bögre nádcukor (barna cukor)
1 bögre víz
1 pici rúd fahéj
1 darabka narancs v. citromhéj
1 evk méz

Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, tedd félre, a mandulát keverd el a cukorral és a fahéjjal.
Egy 25*33 tepsit kenj ki vajjal, tegyél bele egy réteslapot úgy, hogy az oldalára is jusson. Kend meg vajjal, rá még 1 lap, megint vajjal kend, megint lap, majd szórj rá bőven a mandulás keverékből. Így ismételd (3 kenés+lap, szórás...) amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére tedd a maradék réteslapot, majd a legfelsőt alaposan kend be vajjal. Hosszában vágd csíkokra és süsd 20 percig (200°-on)majd vedd vissza 150°-ra és süsd még kb 0,5 órát.
Közben készítsd el a szirupot: tedd lábasba a hozzávalókat, forrald kevergetve 10-15 percig, majd még meleg, kész tésztára öntsd rá.
Kihűlés után, mikor már puhább a lap, vágd fel kockákra és langyosan már lehet is fogyasztani.

Címkék: baklava

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu