Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 fiola kapribogyó, fél citrom leve, 2 dl tejszín
(vagy fele tej és fele tejszín), 1 evőkanál finomliszt, 2 gerezd
fokhagyma, 1 teáskanál szardellapaszta, 5 dkg kolozsvári füstölt
szalonna, 1 teáskanál csípős mustár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
A héjas burgonyát gondosan megmosom és puhára főzöm. Ezután meghámozom, és nagyon kis kockákra vágom, majd hagyom kihűlni. Míg a burgonya fő, a füstölt szalonnát apróra metélem, és folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron zsemleszínűre pirítom a lisztet, és a tűzről levéve felöntöm három deci hideg vízzel. Simára keverem. A tűzre visszateszem, és folytonos keverés közben felforralom, ezután pedig hozzáöntök még hat deci vizet.
A tejszínt elkeverem a szardellapasztával, a mustárral és a reszelt citromhéjjal, hozzáadom a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és az összevagdalt kapri szemeket, a kapri levével együtt. A fűszeres tejszínt belekeverem a levesbe, és az egészet felforralom. Folytonosan kevergetve öt percig forralom, a citromlével ízesítem, végül beleteszem a kockákra vágott burgonyát. Még egyszer felforralom. Néhány percnyi pihentetés után forrón tálalom. (Finom pikáns leves, "másnapos" gyomorra is jó!)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!