ételrecept: Fehérboros töltött alma baracklekvárral

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók: 4 nagy, savanykás alma, 5 dkg kristálycukor, 5 dl fehérbor, egy citrom héja és leve, néhány szegfűszeg, egy darabka fahéj, 10 dkg sárgabaracklekvár, 3 cl rum, 3 dkg mazsola, 6 dkg mandula csíkokra vágva, kb. másfél dl tej, 3 tojássárgája, 8 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín. Durvára vágott pisztácia és eperszósz, vagy más készen kapható fagylaltöntet a díszítéshez.

Előkészítés: Az almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházát kiszúrjuk. Fél liter vizet a borral, cukorral, szegfűszeggel és fahéjjal, valamint a citrom levével és héjával összekeverünk, hozzáadjuk az almát, és kis lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. A léből kivéve lecsepegtetjük. A mazsolát kiválogatjuk, majd a baracklekvárral és a rummal összekeverjük.


Elkészítés: Az almát megtöltjük a lekváros keverékkel, megtűzdeljük a mandulacsíkokkal, és hideg helyre tesszük félre. A tejet a tojások sárgájával, valamint porcukorral és vaníliás cukorral simára keverjük. Forró vízfürdő fölött habverővel addig verjük, míg sűrű krémet nem kapunk, ekkor kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a tojássárgája-masszába. Az almát bevonjuk a krémmel, és ismét hidegre tesszük. Ezután eperszósszal, és pisztáciával díszítjük.

Címkék: fehérboros töltött alma baracklekvárral

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu