Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítés:
Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat,
felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst,
félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.
Párhuzamosan, szokásos módon kétfajta pörköltet készítek, két külön
edényben. Egyiket a húsból: a zsiradékon megpárolom a hagymát, hozzáadom
a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, amikor a szaft jó, mehet bele a
hús, felöntöm kevés vízzel, esetleg kis fehérborral (ne legyen híg a
szaftja). Amikor már majdnem kész, beleöntöm a tejfölt, készre főzöm.
Hagyom kicsit hűlni, majd a nagyobb lyukú betéten, húsdarálón ledarálom.
A másik pörköltöt a gombából hasonló módon készítem, de ezt, amikor
elkészült (legyen jó szaftos!), merülő turmixszal összeturmixszolom,
teljesen pépessé.
A palacsintákra helyezek 1-2 kanálnyit a húsmasszából, a palacsinták két
szélét picit behajtom, majd kétszer összehajtom. Így nem folyik ki
belőle a töltelék! Valamennyi palacsintát hasonlóképpen töltöm meg.
A kész palacsintákat vékonyan kikent tűzálló tálba helyezem, egymás
mellé (egymásra nem rakok). Rákanalazom a gombás szószt, előmelegített
150-160 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.
Tálaláskor tejföllel még egy picit meglocsolom, tépett
petrezselyemzölddel, karikára vágott hegyes zöld színű paprikával,
paradicsomszeletekkel díszítem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kaviáros palacsinta
Spenótos palacsinta
Csúsztatott palacsinta narancslekvárral és dióval
Csokimázas rakott palacsinta