Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg szűzpecsenye
5 dkg szalonna
2 dkg vaj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
50 dkg aszalt szilva
1 ek fenyőmag (mandulaforgács)
1 erőleves kocka
1 dl vörösbor
só
bors
néhány szál petrezselyem, zeller, kapor
2 ek olaj
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a
zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát
megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle hagymát a szalonnához adjuk, és
kis lángon üvegesre pároljuk.
Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a
borral, beletesszük a fenyőmagot, és a húsleveskockát. Addig főzzük,
amíg sűrű és puha nem lesz (kb. 15 perc).
A húst éles késsel felvágjuk, hogy téglalap formát kapjunk.
Sózzuk, borsozzuk, de csak az egyik oldalát. A másik oldalát megkenjük a
hagymás-szilvás keverékkel. Felgöngyöljük, cérnával szorosan
megkötözzük.
Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megforgatjuk
benne a hústekercset. Amikor már minden oldalát kissé megkapta, kevés
vizet öntünk alá (esetleg borral). Mellé tesszük a maradék tölteléket, a
zöldfűszereket. Lassú tűzön fél órát pároljuk. Ha kell, pótoljuk az
elpárolgott folyadékot.
Vegyük ki a hústekercset, tegyük deszkára. Fejtsük le a
kötözőzsineget. Hagyjuk állni néhány percet, azután szeleteljük fel.
Tört krumplival, párolt zöldséggel tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!