Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 tojás
40+20-25 dkg cukor
8 ek. liszt
30 dkg darált dió
2 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
35 dkg margarin
15 dkg csokoládé
Elkészítés:
A tojásfehérjéket 40 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, majd bele a
liszt és a dió, nyomózsákba kanalazzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe
kb. 8 cm hosszú rudakat nyomunk egymástól kb 1,5 cm-re, mert megnőnek.
160 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a pudingot felfőzzünk a tejjel, majd forrón belekeverjük a tojássárgákat, hűlni hagyjuk.
A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a két krémet összekeverjük.
Amikor minden kihűlt, összekevert állapotban van, a diós rudakra rányomjuk a krémet.
Ezután olvasztott csokiba mártjuk.
Tanácsok:
Célszerű a rudacskákat a tepsiben hagyni meghűlés után, mert így könnyebb a krémet rányomni.
Nagyon könnyűek, könnyen elmozdulnak.
Rudakhoz kb.1,2-1,3 cm-es lyukat vágok a zacskóra.
A krémet zacskóba kanalazom, kb 2,5-3 mm-es lyukat vágok, és cikk-cakkban nyomom a rudacskákra, sokkal szebben mutat.
Miután krémesek a rudak, beteszem a hűtőbe, hogy dermedjenek, mielőtt meleg csokiba mártom őket.
Ebből az adagból kb. 3 gáztepsi finomság lesz. (kb. 100-110 db)
Kissé munkaigényes, türelemjátékos, de aki eddig kóstolta, mind "elájult" tőle. :)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet