Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás. Töltelék: 50 dkg lefőzött rebarbara (10 dkg Koronás Minőségi Kristálycukor, 3-4 db szegfűszeg, 1 kis fahéj), 10 dkg alma, 4-5 db mézes puszedli, 5 dkg durvára vágott dió, őrölt fahéj.
Díszítéshez: Koronás Díszítő jégcukor.
A megtisztított, feldarabolt rebarbara szárát cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben félpuhára főzzük, majd hűtjük. A leszűrt, lehűtött rebarbaraszárat hámozott, kockára vágott almával, kockára vágott mézes puszedlivel, dióval és fahéjjal összekeverjük. A vajastésztát 24-25 cm széles lapra nyújtjuk. Közepére csíkban halmozzuk a tölteléket.
A két oldalát 45°-os szögben 2 cm széles csíkokban felvágjuk, a füleket fonásszerűen egymásra hajtjuk, majd lekenjük tojással és megszórjuk Koronás Jégcukorral. Ezután tesszük csak 200-220°-os sütőbe, ahol szép pirosra sütjük. Ha megsült, 5-10 percnyi pihenés után szeleteljük.
Tippek:
Sütés előtt kenjük be a tészta felületét tojással vagy tejjel.
Nem szárad ki a tészta újramelegítéskor, ha a sütőbe egy kis edény vizet teszünk.
Nem áztatja el a töltelék a tésztát, ha először tojásfehérjével vonjuk be a felületét.
Akkor sem ázik el, ha zsemlemorzsával vagy aprított mogyoróval, mandulával szórjuk be.
A vajastészta víz és só hozzáadása nélkül két hétig tárolható a hűtőben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!