ételrecept: Rebarbarás rétes

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:  50 dkg mélyhűtött vajastészta, 1 db tojás. Töltelék: 50 dkg lefőzött rebarbara (10 dkg Koronás Minőségi Kristálycukor, 3-4 db szegfűszeg, 1 kis fahéj), 10 dkg alma, 4-5 db mézes puszedli, 5 dkg durvára vágott dió, őrölt fahéj.

Díszítéshez: Koronás Díszítő jégcukor.

A megtisztított, feldarabolt rebarbara szárát cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben félpuhára főzzük, majd hűtjük. A leszűrt, lehűtött rebarbaraszárat hámozott, kockára vágott almával, kockára vágott mézes puszedlivel, dióval és fahéjjal összekeverjük. A vajastésztát 24-25 cm széles lapra nyújtjuk. Közepére csíkban halmozzuk a tölteléket.


A két oldalát 45°-os szögben 2 cm széles csíkokban felvágjuk, a füleket fonásszerűen egymásra hajtjuk, majd lekenjük tojással és megszórjuk Koronás Jégcukorral. Ezután tesszük csak 200-220°-os sütőbe, ahol szép pirosra sütjük. Ha megsült, 5-10 percnyi pihenés után szeleteljük.

Tippek:

Sütés előtt kenjük be a tészta felületét tojással vagy tejjel.

Nem szárad ki a tészta újramelegítéskor, ha a sütőbe egy kis edény vizet teszünk.

Nem áztatja el a töltelék a tésztát, ha először tojásfehérjével vonjuk be a felületét.

Akkor sem ázik el, ha zsemlemorzsával vagy aprított mogyoróval, mandulával szórjuk be.

A vajastészta víz és só hozzáadása nélkül két hétig tárolható a hűtőben.

Címkék: rebarbarás rétes rétes

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu