Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg marhafelsál,
2 csirkemell,
1 marhahúsleves-kocka,
0.5 dl sherry (el is maradhat),
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
néhány szem feketebors,
3 nagyobb sárgarépa,
1 fehérrépa,
4-5 krumpli,
1 hagyma,
10 dkg csiperkegomba,
só, bors.
A zöldmártáshoz:
3-4 gerezd fokhagyma,
1 konzerv szardella,
1 evőkanál felaprított kapribogyó,
1 csomó apróra vágott petrezselyem,
0,5 dl citromlé,
0,5 dl olívaolaj.
A tálaláshoz:
5 dkg parmezán sajt.
Elkészítés:
A marhahúst vágjuk nagyobb kockákra. Forraljunk fel háromnegyed liter
vizet, adjuk hozzá a leveskockát, a sherryt, tegyük bele a húst,
forraljuk fel azt is, majd szedjük le a habját. A petrezselymet,
babérlevelet és borsot hozzáadva, erős lángon főzzük 45 percig. A
lebőrözött, kicsontozott csirkemellet is vágjuk nagyobb kockákra, a
megtisztított zöldséget, gombát és krumplit karikázzuk fel vagy
kockázzuk fel. A marhahúshoz adjuk hozzá a csirkehúst, a zöldséget, majd
később a krumplit, s annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje a
ragut. Főzzük addig - mintegy 15-20 percig -, míg minden egyformán
megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítsük. A zöld-mártáshoz a
hozzávalókat - az olaj kivételével - turmixoljuk össze, az olajat a
végén tegyük bele, amikor a gépet éppen kikapcsoltuk, de a keverőlapát
még néhányat forog. A ragut tálalásnál szórjuk meg parmezán sajttal, a
zöld-mártást adjuk melléje. Külön körítést nem igényel, kenyérrel
fogyasztva jönnek ki legjobban az ízei.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!