Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
a csirkemellhez
2 csirkemell
1 alma
2 sz sajt
1 fej lilahagyma
só
bors
1 tojás
kb. 20 dkg liszt
0,5 dl tej
zsemlemorzsa
olaj
a burgonyapüréhez
40 dkg burgonya
3 ek tejföl
1 ek margarin
só
bors
Elkészítés:
A csirkemelleket a laposabb, hosszanti oldalán megnyitjuk, egy kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a nyílásba belehelyezünk egy-egy szelet sajtot, egy-egy szelet almát és egy-egy szelet lilahagymát.
Elkészítjük a panírmasszát. A tojást kicsit felverjük,
hozzáöntjük a tejet és a lisztből annyit, hogy sűrű palacsintatésztát
kapjunk, kicsit megsózzuk.
A húsokat egyesével a lisztben megforgatjuk, a masszában megmártjuk, és zsemlemorzsával bevonjuk.
Annyi étolajat öntünk a serpenyőbe, hogy félig legyenek benne a
húsok, viszont ha valakinek van fritőze, azzal jár a legjobban, ha abban
süti. Nagyon alacsony hőfokon sütjük, ha serpenyőben készül, akkor ne
hevítsük túl az olajat és végig csak kis lángon süssük. Amikor
aranybarna lesz, lecsepegtetjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot
és kettévágva tálaljuk.
A burgonyákat megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben
megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és a margarinnal összetörjük, majd
még forrón beletesszük a tejfölt és habosra keverjük egy fakanállal vagy
kézi mixerrel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Cukkinis csirkemell - másként
Gyömbéres csirke körtével
Joghurtos csirkeszárnyak
Libasült vörös káposztával