Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük,
kissé kiverjük, besózzuk. A karfiolt enyhén sós, 2 evőkanál citromlével
ízesített vízben puhára főzzük, szűrőkanállal hideg vízbe tesszük,
kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük. A petrezselymet megmossuk, finomra
vágjuk.
A besamelmártáshoz felforrósítjuk a vajat vagy a margarint, beleszórjuk a
lisztet, világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, vékony sugárban
felöntjük a tejjel, simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és
folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, eldolgozzuk benne a
tojások sárgáját, a reszelt sajtot és a petrezselymet, ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat
felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe, és az olajban
mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, nagyobb-mélyebb sütőtálba egy
sorban lerakjuk. Vékonyan megkenjük őket mustárral, mindegyikre 1-1
szelet sajtot és tarját terítünk, arányosan elosztva a tetejükre
púpozzuk a karfiolt, végül egyenletesen bevonjuk a mártással. Enyhe
pirulásig (25-30 percig) sütjük, azonnal tálaljuk. Párolt rizs,
burgonyapüré illik hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!