Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).
Elkészítés:
A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél
melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy
gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a
munkalapra 1 megmosott zsályalevelet, arra egy félbevágott
szalonnalevelet, majd egy húscsíkot, szorosan feltekerjük, fogvájóval
megtűzzük. Egy nagyobb Serpenyőben a felforrósított margarinban hirtelen
megpirítjuk a mini nyársakat, aláöntjük a bort, és fedő alatt mérsékelt
tűzön puhára pároljuk (25-30 perc). Közben az olajban megfonnyasztjuk a
felaprózott hagymát, rádobjuk a vékony csíkokra vágott paradicsomot, a
bazsalikommal, sóval, és borssal ízesítjük, 10 percig főzzük. A babot
leszűrjük, a paradicsomhoz adjuk, aláöntünk egy merőkanállal a bab
főzőlevéből, 2-3 percig forraljuk, majd a csirkenyársakhoz adjuk, és
összeforraljuk. Ötlet: enyhén sós, babérlevéllel és fokhagymával
ízesített vízben megfőtt, (mélyhűtött) fejtett babból még finomabb.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!