Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
hozzávalók 5 főre
Töltelékhez:
200 g marcipán
100 g darált mandula
50 g margarin
Tésztához:
100 g mazsola
4 ek vörösbor
400 g liszt
2 tk sütőpor
100 g porcukor
100 g margarin
1 cs vaníliás cukor
őrölt szegfűszeg
őrölt ánizs
250 g túró
1 tojás
aszalt gyümölcsök
kandírozott narancshéj
darabolt dió
gumicukor v. zselés szaloncukor
Mázhoz:
50 g margarin
100 g porcukor
2 ek vörösbor
tetejére esetleg szórócukor
Elkészítés:
A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, hogy formázható legyen.
A tésztához a lisztet a sütőporral, a tojással, a margarinnal, a
porcukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel, az
ánizzsal (el is hagyható) összekeverjük. Majd hozzáadjuk az apróra
kockázott aszalt gyümölcsöket, a lecsepegtetett mazsolát, a darabolt
diót és a apróra vágott gumicukrot vagy zselés szaloncukit, és jól
összedolgozzuk.
A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kb. 35 cm hosszú hengerré
formázzuk, majd kissé kinyújtjuk őket, hogy a szintén kettéosztott és
hengerré formázott marcipánrudat a közepébe tudjuk tenni. A tészta két
szélét felhajtjuk a marcipánra, és jól összenyomjuk, nehogy szétjöjjön
sütés közben.
Sütőben megsütjük.
A még forró kalácsot margarinnal megkenjük,sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a vörösborral úgy, hogy sima sűrű
mázat kapjunk, majd a mázzal bevonjuk a kalácsok tetejét és oldalát.
Szórócukorral megszórhatjuk. Majd a máz dermedése után lehet szeletelni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet