Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
250 g csirkemell, bőr és csont nélkül, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 4 l
víz, só, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál liszt, fekete bors, 300-400 g
spagetti,
1 l tyúkhúsalaplé, 100 ml tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor
bazsalikom, 40 g parmezán sajt
Előkészítés: 12 perc
Főzés: 17 perc
Elkészítése:
1. A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul. Ezután szűrőkanállal kivesszük, megsózzuk, és melegre tesszük.
2. A vizet fazékban felforraljuk és megsózzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, majd a serpenyőben néhány másodpercig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és borssal, tovább pároljuk, de ne hagyjuk pirulni. Levesszük a tűzhelyről. A tésztát a csomagoláson előírt ideig főzzük, de ne túl puhára.
|
3. Közben a lisztkeverékbe először a tyúkhús-alaplét majd a tejet habarjuk el kézi habverővel; az egészet felforraljuk, és 2-3 percig főzzük, amíg sima, sűrű nem lesz a mártásunk.
4. A mártást mixerbe öntjük. A petrezselymet és bazsalikomot megmossuk, szárazra törölgetjük, durvára vágjuk és hozzáadjuk (néhány szép bazsalikomlevélkét tartsunk meg a tálaláshoz, díszítésre). Az egészet a mixerben pépesítjük, egészen addig, amíg egységes zöld színűvé nem válik.
5. A kifőtt tésztát jól lecsepegtetjük, majd tálba tesszük. A zöld mártást, kisült csirkehúst és sajtot jól elkeverjük vele. Bazsalikomlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Spenótos-szalonnás spagettifészek
Csokimázas rakott palacsinta