Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A díszítéshez 1-2 evőkanál olvasztott, de nem forró csokoládét erős műanyag zacskóba töltünk. A zacskó sarkán egy egészen kicsi lyukat vágunk, és sütőpapírra csillagot rajzolunk a csokoládéból. Megszórjuk cukorgyöngyökkel. Félretesszük, míg meg nem köt.
A krémhez a tejszínt lábasba öntjük. Beletördeljük a csokoládét, és lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. Amikor felforrt, teljesen kihűtjük. (Legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.) A hideg csokoládés tejszínt kemény habbá verjük.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét, a cukrot apránként hozzáadva, kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát magasabb falú, kb. 40 x 30 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.
A piskótából süteményszaggatóval különböző méretű csillagokat vágunk ki. Megkenjük mindegyiket csokoládé-krémmel, és egyre csökkenő méretben egymásra helyezzük.
(A krém összetartja a tornyot, de a biztonság kedvéért beleszúrhatunk
a közepébe egy hurkapálcikát.)
A tortát meghintjük porcukorral, és a tetejébe illesztjük a csokoládécsillagot.
Tipp: ha nincs sok eltérő méretű csillagformánk, akkor papírból is kivághatjuk a csillagokat, és a papírformák mentén daraboljuk fel a piskótát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!