Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk
kihűlni. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a lisztet, a puha (vagy
olvasztott) margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros
tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére
öntjük. Sózzuk, majd jól összedolgozzuk. Ha a száraz anyag miatt nem
áll össze rendesen, öntsünk hozzá még pár csepp langyos tejet, hogy
megfelelő állagú masszát kapjunk.
Amikor jól összegyúrtuk, meleg helyen pihentetjük (kelesztjük) fél órán
keresztül, majd 3-4 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.
Kikent tepsibe tesszük, ahol még pár percig kelesztjük. A tetejüket a
megmaradt tojásfehérjével megkenjük, hogy szép fényesek legyenek a
pogik. 25-30 perc alatt készre sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!