ételrecept: Pármai sonkás szent jakab kagyló

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pármai sonkás szent jakab kagyló  

 

  • Hozzávalók 2 személyre
  • 4 friss Szent Jakab kagyló (fésűkagyló)
  • 2 hosszú, vékony szelet pármai sonka
  • kevés olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss petrezselyemzöld
  • a tálaláshoz: néhány salátalevél és koktélparadicsom
Elkészítés

A kagylót kézzel óvatosan kivesszük a héjából, a rajta lévő nyúlványt eltávolítjuk.
A kagylóhéjat meleg vízbe áztatjuk, majd alaposan lemossuk. A sonkát hosszában félbevágjuk. Minden kagylót körbetekerünk egy sonkadarabbal, és fogpiszkálóval rögzítjük. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a kagylókat az óramutató járásával megegyező irányban beletesszük. (Így tudni fogjuk, melyiket tettük be először, és azt fordítjuk majd meg elsőként.) Kb. 3 percig sütjük egyik oldalát, majd falapát segítségével átfordítjuk. Másik oldalán is ugyanennyi ideig sütjük.

A fogpiszkálókat eltávolítva, melegen, a kagyló héjában tálaljuk. A serpenyőben maradt olajhoz, ha szükséges, adunk még egy teáskanálnyit, majd megdinszteljük rajta a zúzott fokhagymát. A citrom levével és az aprított petrezselyemmel átmelegítjük, és a kagylókra kanalazzuk. Salátalevelet és paradicsomot kínálunk mellé.

 

Címkék: pármai sonkás szent jakab kagyló

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu