Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Addig forraljuk a mazsolát a rummal és a vaníliamaggal, amíg kicsit meg nem dagad a gyümölcs. Lereszeljük a citrom és a narancs héját, meghámozzuk a birset, és nagy lyukú reszelőn azt is lereszeljük.
Elkeverjük a lisztet a sóval, a porcukorral, a reszelt héjakkal és a birssel.
Meglangyosítjuk a tejet, beleolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük az
élesztőt, a sáfrányt, és simára dolgozzuk benne a tojássárgáját. Végül
hozzáadjuk a mazsolát a levével és
a borral együtt. Ezt a keveréket
a liszthez öntjük, és 10-15 percig gyúrjuk, amíg szép, rugalmas tésztát
nem kapunk. Szükség esetén kevés lisztet vagy tejet adunk hozzá.
Kivajazott edényben pihentetjük 1 órán át, amíg a kétszeresére nem kel a
tészta.
Közben elkészítjük a kandírozott héjakat: fölolvasztjuk a borban a mázhoz szükséges porcukor felét, és beletesszük a vékonyra szeletelt, alaposan megmosott citromot és narancsot. Lassú tűzön kb. fél órán át főzzük; ha nagyon sűrűsödne, kevés vizet adunk hozzá. Akkor jó, amikor a sziruptól üvegessé válnak a szeletek. Ekkor kiszedjük és tányérra fektetjük őket, a sűrű szirupot pedig pohárba töltjük.
Még egyszer átgyúrjuk az időközben megkelt tésztát, majd kétfelé osztjuk. 50-50 cm hosszú hengereket sodrunk belőle, összecsavarjuk és a két végüknél egybeillesztve kivajazott koszorúformába helyezzük őket. 15 percig 120 fokra melegített sütőben, majd 180 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem pirul (kb. fél óra kell hozzá). Ha nagyon barnulna a teteje, lazán betakarjuk alufóliával.
Még melegen megcsurgatjuk a félretett sziruppal, majd hűlni hagyjuk.
Elkeverjük a maradék porcukrot a citromlével, és bevonjuk vele a koszorút. A kandírozott citrusszeletekkel díszítjük.
Tipp: ha módunkban áll, lehetőleg biocitromot és -narancsot használjunk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!