Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gyöngytyúkot megtisztítom az eseteleges
tollmaradványoktól, szétbontom, a lábakat, nyakát, ernyőjét (a far és
nyaka közötti csontos részt hívják így népiesen) félreteszem egy későbbi
húslevesbe. A többi részét feldarabolom.
A szalonnát, a paradicsomot, a paprikát és a gombát darabolom, a hagymákat finomra aprítom.
A szalonnát lassan kisütöm, megpirítom rajta a vöröshagymát és a
fokhagymát. A húsdarabokat hozzáadom, kevergetve fehéredésig együtt
sütöm. Meghintem őrölt paprikával, sózom, borsozom, majorannával,
kakukkfűvel ízesítem, rádobom a paradicsomot és a zöldpaprikát, aláöntöm
a bort, elkezdem fedő alatt lassan párolni.
Ha egész takarékon, lassan főzzük, saját levében megpuhul, nem kell a
folyadékpótlás, de ha szükséges, mindig apránként pótoljuk. A főzés
végére a zsírjára sütöm, és pár percig gyakran, óvatosan kevergetve
pörkölöm rajta a húst.
Hozzáadom a gombát, amikor a gomba összeesett, a tejfölben elkeverek 1
evőkanál lisztet kb. 1,5 dl húslevessel, besűrítem vele a mártást,
néhány perc alatt lassan készre forralom, a szükséges fűszereket közben
pótolom, petrezselyemmel meghintem, és rövid pihenés után tálalom.
Köretnek fehér tönkölylisztből készült nokedlivel tálaltam, de fogyasztottuk már spagettivel is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!