ételrecept: Gyöngyike bakonyi módra

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók: Elkészítés:

A gyöngytyúkot megtisztítom az eseteleges tollmaradványoktól, szétbontom, a lábakat, nyakát, ernyőjét (a far és nyaka közötti csontos részt hívják így népiesen) félreteszem egy későbbi húslevesbe. A többi részét feldarabolom.

A szalonnát, a paradicsomot, a paprikát és a gombát darabolom, a hagymákat finomra aprítom.

A szalonnát lassan kisütöm, megpirítom rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. A húsdarabokat hozzáadom, kevergetve fehéredésig együtt sütöm. Meghintem őrölt paprikával, sózom, borsozom, majorannával, kakukkfűvel ízesítem, rádobom a paradicsomot és a zöldpaprikát, aláöntöm a bort, elkezdem fedő alatt lassan párolni.

Ha egész takarékon, lassan főzzük, saját levében megpuhul, nem kell a folyadékpótlás, de ha szükséges, mindig apránként pótoljuk. A főzés végére a zsírjára sütöm, és pár percig gyakran, óvatosan kevergetve pörkölöm rajta a húst.

Hozzáadom a gombát, amikor a gomba összeesett, a tejfölben elkeverek 1 evőkanál lisztet kb. 1,5 dl húslevessel, besűrítem vele a mártást, néhány perc alatt lassan készre forralom, a szükséges fűszereket közben pótolom, petrezselyemmel meghintem, és rövid pihenés után tálalom.

Köretnek fehér tönkölylisztből készült nokedlivel tálaltam, de fogyasztottuk már spagettivel is.

Gyöngyike bakonyi módra

Címkék: gyöngyike bakonyi módra

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu