Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Először a sodót főzzük meg, mert ki kell hűteni. 2 lábosra lesz szükségünk. A nagyobbikban vizet forralunk. Egy mérettel kisebb edényben elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszreszeléket is. Habverővel homogén eleggyé dolgozzuk az egészet. Forró, gőzölgő víz fölött állandó keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. Belekanalazzuk a mascarponét, és ezzel is egyenletesre kavarjuk. A tisztított, lecsöpögtetett eperszemekből kb. 10 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk a cukorral és a citromlével. 6 pohárba osztjuk a teljesen kihűlt kókuszkrémet, a tetejére kanalazzuk az eperöntetet. Éjszakára behűtjük.
Másnap reszelt citromhéjjal díszítve tálaljuk.
Tipp: az eperszósz alá eperszeleteket is tehetünk, a tetejét megkoronázhatjuk tejszínhabbal, amelyet félbevágott eperszemekkel díszíthetünk. Még szebb lesz a desszert színvilága, ha citrom helyett limeot használunk. Friss eper híján mirelit gyümölcsből is készíthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!