Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A habcsókréteghez a tojásfehérjét verni kezdjük a sóval. Ha már tartása van a habnak, apránként hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és az ecetet. Akkor jó, ha a habverőt kiemelve a hab csúcsot képez.
A gázsütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire habzsák segítségével négy egyforma téglalapot formázunk a fehérjehabból, és résnyire nyitott ajtónál kb. 30 perc alatt megsütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a hab!
A gesztenyés krémhez az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a tejjel, és a többi hozzávalóval összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük. A tejszínt felverjük.
A torta összeállításánál tortatálra helyezünk egy hablapot, erre kerül egy réteg gesztenyés krém, erre újabb habcsóklap kerül, és így tovább, míg az összes lapot fel nem használtuk. Az utolsó rétegre tejszínhabot kenünk, és megszórjuk reszelt csokoládéval. Tálaláskor tetszőleges szeleteket vágunk belőle, és magában vagy tejszínnel tálaljuk.
Tipp: villanysütőben 130-140 fokon, kb. 50 perc alatt sül meg a hablap. Lisztérzékenyek garantáltan gluténmentes keményítőt - például megfelelő minőségű kukoricakeményítőt - használjanak hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!