ételrecept: Gesztenyés habcsóktorta

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gesztenyés habcsóktorta

 

Hozzávalók
  • Hozzávalók 2-4 személyre
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1/2 teáskanál ecet vagy citromlé
  • a krémhez:
  • 25 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor
  • 1/2 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál rum
  • a tetejére: tejszínhab, reszelt csokoládé
Elkészítés

A habcsókréteghez a tojásfehérjét verni kezdjük a sóval. Ha már tartása van a habnak, apránként hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt és az ecetet. Akkor jó, ha a habverőt kiemelve a hab csúcsot képez.

A gázsütőt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk. Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire habzsák segítségével négy egyforma téglalapot formázunk a fehérjehabból, és résnyire nyitott ajtónál kb. 30 perc alatt megsütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg a hab!

A gesztenyés krémhez az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk a tejjel, és a többi hozzávalóval összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük. A tejszínt felverjük.

A torta összeállításánál tortatálra helyezünk egy hablapot, erre kerül egy réteg gesztenyés krém, erre újabb habcsóklap kerül, és így tovább, míg az összes lapot fel nem használtuk. Az utolsó rétegre tejszínhabot kenünk, és megszórjuk reszelt csokoládéval. Tálaláskor tetszőleges szeleteket vágunk belőle, és magában vagy tejszínnel tálaljuk.

Tipp: villanysütőben 130-140 fokon, kb. 50 perc alatt sül meg a hablap. Lisztérzékenyek garantáltan gluténmentes keményítőt - például megfelelő minőségű kukoricakeményítőt - használjanak hozzá!

Címkék: gesztenyés habcsóktorta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu