ételrecept: Őszibarackos mascarpone torta tojáslikőrrel

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 12 dkg omlós keksz finomra darálva
  • 3 dkg finomra darált dió
  • 2,5 dkg porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál tojáslikőr
  • 75 dkg sárga húsú őszibarack
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 3 evőkanál tojáslikőr
  • 4 lap zselatin
  • 3 evőkanál víz
  • A díszítéshez:
  • 1 evőkanál piros bogyós gyümölcsből készült lekvár
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát frissen tartó fóliával kibélelek úgy, hogy a peremére is kerüljön fólia, a tortaforma alsó része pedig a fóliaréteg fölé kerüljön – így a kész tortáról könnyedén eltávolítható majd a fóliaréteg. A tortaforma aljára kerek sütőpapírlapot helyezek, a peremet rápattintom.

A torta alapjához a vajat felolvasztom. A darált kekszet és diót keverőtálba kanalazom, hozzáadom a cukrot. Az olvasztott vajjal és 1 evőkanál tojáslikőrrel alaposan összekeverem.

Az előkészített forma aljára simítom a kekszes keveréket, széles, hajlékony pengéjű kés segítségével alaposan lenyomkodom.

Az őszibarackokat leforrázom, meghámozom. 2 darabot karcsú cikkekre, a többit apró kockákra vágom.

A zselatinlapokat a csomagoláson előírtaknak megfelelően hideg vízbe áztatom, 5 perc elteltével kinyomkodom. Kis főzőedénybe 3 evőkanál vizet mérek, erre helyezem a kinyomkodott zselatinlapokat. Felmelegítem, de nem forralom – épp csak annyira, hogy a lapok feloldódjanak.

Amíg hűl, a jól behűtött tejszínt kemény habbá verem.

Egy másik keverőtálba kanalazom a mascarponét, joghurtot, tojáslikőrt, cukrot. Felhasítok egy vaníliarudat, a magjait a többi hozzávalóhoz adom. Elektromos habverővel könnyű krémmé dolgozom. Végül óvatosan belekeverem a tejszínhabot és a zselatint. Ha a zselatin idő közben megszilárdulna, ismét felmelegítem.

A krémet elfelezem. Az egyik részét félreteszem, a másikhoz hozzáadom az őszibarackkockákat, alaposan elkeverem.

A tortaalapon elrendezem az őszibarackgerezdeket, majd rákanalazom a gyümölcsös mascarponekrémet, erre kerül a félretett gyümölcs nélküli krém. A tetejét elsimítom, cakkos szélű habkanállal kis hullámokat rajzolok bele. Egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetem.

Tálalás előtt finom szövésű szűrőkanálon átpasszírozok 1 evőkanál piros bogyós gyümölcsből készült lekvárt (málna, szeder, meggy is tökéletes), valamint 1 evőkanál sárgabaracklekvárt. A kétféle lekvárral absztrakt mintákat rajzolva megpettyezem a már megszilárdult torta tetejét. A peremet lepattintva eltávolítom a fóliát és szeletelem.

Címkék: torta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu