Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát frissen tartó
fóliával kibélelek úgy, hogy a peremére is kerüljön fólia, a tortaforma
alsó része pedig a fóliaréteg fölé kerüljön – így a kész tortáról
könnyedén eltávolítható majd a fóliaréteg. A tortaforma aljára kerek
sütőpapírlapot helyezek, a peremet rápattintom.
A torta alapjához a vajat felolvasztom. A darált kekszet és diót
keverőtálba kanalazom, hozzáadom a cukrot. Az olvasztott vajjal és 1
evőkanál tojáslikőrrel alaposan összekeverem.
Az előkészített forma aljára simítom a kekszes keveréket, széles, hajlékony pengéjű kés segítségével alaposan lenyomkodom.
Az őszibarackokat leforrázom, meghámozom. 2 darabot karcsú cikkekre, a többit apró kockákra vágom.
A zselatinlapokat a csomagoláson előírtaknak megfelelően hideg vízbe
áztatom, 5 perc elteltével kinyomkodom. Kis főzőedénybe 3 evőkanál vizet
mérek, erre helyezem a kinyomkodott zselatinlapokat. Felmelegítem, de
nem forralom – épp csak annyira, hogy a lapok feloldódjanak.
Amíg hűl, a jól behűtött tejszínt kemény habbá verem.
Egy másik keverőtálba kanalazom a mascarponét, joghurtot, tojáslikőrt,
cukrot. Felhasítok egy vaníliarudat, a magjait a többi hozzávalóhoz
adom. Elektromos habverővel könnyű krémmé dolgozom. Végül óvatosan
belekeverem a tejszínhabot és a zselatint. Ha a zselatin idő közben
megszilárdulna, ismét felmelegítem.
A krémet elfelezem. Az egyik részét félreteszem, a másikhoz hozzáadom az őszibarackkockákat, alaposan elkeverem.
A tortaalapon elrendezem az őszibarackgerezdeket, majd rákanalazom a
gyümölcsös mascarponekrémet, erre kerül a félretett gyümölcs nélküli
krém. A tetejét elsimítom, cakkos szélű habkanállal kis hullámokat
rajzolok bele. Egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetem.
Tálalás előtt finom szövésű szűrőkanálon átpasszírozok 1 evőkanál piros
bogyós gyümölcsből készült lekvárt (málna, szeder, meggy is tökéletes),
valamint 1 evőkanál sárgabaracklekvárt. A kétféle lekvárral absztrakt
mintákat rajzolva megpettyezem a már megszilárdult torta tetejét. A
peremet lepattintva eltávolítom a fóliát és szeletelem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Somlói torta
Savanyú-édes máktorta
Rokokó narancstorta
Marcipános fenyőfa