ételrecept: Krémes almatorta

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • kb. 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál citrom
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál porcukor
  • A tálaláshoz
  • tejszínhab
Elkészítés:

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, egy csipet sóval és a citromhéjjal. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. Közben az almát meghámozzuk, négy gerezdre vágjuk, kiemeljük a magházát, és az almát megcsepegtetjük citromlével.

A keményítőt elkeverjük 6 evőkanál tejjel és a tojásokkal. A maradék tejet, a vajjal, a cukorral, a citromhéjjal felforraljuk, és a tojásos keveréket beledolgozzuk. Pudingsűrűségűre forraljuk. Kibéleljük a kapcsos tortaforma alját sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk úgy, hogy kb. 4 cm magas pereme is legyen. Megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Az almát és a krémet a tésztára rakjuk/öntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Tálalás előtt a tortát megszórjuk porcukorral, és tejszínhabbal körítve tálaljuk.

Címkék: torta

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu