ételrecept: Burgundi babos oldalas

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 25 dkg száraz fehérbab /legjobb a nagyszemű/
  • 30 dkg füstölt sertéscomb egyben (én elő szoktam főzni kuktában)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller zöldjével
  • 80 dkg sovány oldalas
  • 3 evőkanál olaj vagy zsír /ha szükséges, lehet picivel több/
  • bors
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 babérlevél
Elkészítés:

Előző este beáztatjuk a babot és a füstölt húst is, ha nem főztük elő.

Másnap egy nagyobb méretű római tálat fél órára beáztatunk hideg vízbe. A babot és a füstölthúst leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a zellergumót kisebb kockákra vágjuk, szárát, zöldjét finomra felaprózzuk.

Az oldalast a csontok mentén kétujjnyi darabokra vágjuk, és sózzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, vagy a zsírt, és mindkét oldalukon megkapatjuk benne a húsdarabokat, azután átesszük a lecsepegtetett római tálba. A visszamaradt zsiradékban magfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát és a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 percig erős tűzön pirítjuk.

A római tál közepére fektetjük a füstölt húst, köréje az elősütött oldalast. Tetejére szórjuk a babot, majd betakarjuk a pirított zöldségekkel, és lazán összekeverjük. A serpenyőbe, a pirult pecsenye-zöldségaljhoz adjuk a bort, a paradicsompürét, a babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot, végül 1 dl vizet. Jól összeforraljuk, és a zöldség tetejére öntjük.

Lefedjük a tálat, és a hideg sütőbe rakjuk, 1,5 órát pároljuk. Ha túl leveses lenne az étel, még visszatesszük a sütőbe úgy 25-30 percre a fedővel együtt, nehogy a bab héja megkeménykedjen. A végeredmény egy kicsit tocsogós, szaftos étel. Ha elkészült, a füstölt húst kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk, és visszatesszük az ételbe.

Címkék: húsétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu