Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Előző este beáztatjuk a babot és a füstölt húst is, ha nem főztük elő.
Másnap egy nagyobb méretű római tálat fél órára beáztatunk hideg vízbe. A
babot és a füstölthúst leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a
hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a zellergumót kisebb kockákra
vágjuk, szárát, zöldjét finomra felaprózzuk.
Az oldalast a csontok mentén kétujjnyi darabokra vágjuk, és sózzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, vagy a zsírt, és mindkét oldalukon
megkapatjuk benne a húsdarabokat, azután átesszük a lecsepegtetett
római tálba. A visszamaradt zsiradékban magfonnyasztjuk a hagymát és a
fokhagymát, rádobjuk a sárgarépát és a zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk,
majd 2-3 percig erős tűzön pirítjuk.
A római tál közepére fektetjük a füstölt húst, köréje az elősütött
oldalast. Tetejére szórjuk a babot, majd betakarjuk a pirított
zöldségekkel, és lazán összekeverjük. A serpenyőbe, a pirult
pecsenye-zöldségaljhoz adjuk a bort, a paradicsompürét, a babérlevelet,
ízlés szerint sót és borsot, végül 1 dl vizet. Jól összeforraljuk, és a
zöldség tetejére öntjük.
Lefedjük a tálat, és a hideg sütőbe rakjuk, 1,5 órát pároljuk. Ha túl
leveses lenne az étel, még visszatesszük a sütőbe úgy 25-30 percre a
fedővel együtt, nehogy a bab héja megkeménykedjen. A végeredmény egy
kicsit tocsogós, szaftos étel. Ha elkészült, a füstölt húst kiemeljük,
kisebb darabokra vágjuk, és visszatesszük az ételbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Töltött fogoly
Medvesajtos ananászos csirke
Sült pulyka fahéjas sült almával
Fahéjas pulyka