ételrecept: Sütőtökös rétes pirított tökmaggal

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 2 rúdhoz:
  • 20 dkg réteslap vagy leveles tészta
  • 1/2 kg előzetesen megütött sütőtök
  • 3-4 dkg héj nélküli tökmag
  • 1 evőkanálnyi szezámmag
  • 1 egész tojás kissé felverve a rétesek kenéséhez
  • szerecsendió
  • frissen őrölt színes borskeverék
Elkészítés:

A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval (nagyjából 1 kávéskanálnyi sót és 1/6 szerecsendiót használtam) botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes ízvilága ebben az ételben nem igényli a markánsabb fűszereket.

A tökmagot zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom, kissé hűlni hagyom, majd egy nylonzacskóba teszem, konyharuhába csomagolom a zacskót, és húsklopfolóval durvára töröm. Nem baj, ha nem törik szét minden mag! Tálba teszem.

A réteslapokból 1 rúdhoz 4 lapot, a leveles tésztából kb. 10 dkg-nyit használok. A réteslapokat úgy fektetem egymásra, hogy minden réteget alaposan megkenek olajjal, azt a réteget, amire a töltelék kerül, vékonyan tojással kenem át. Ha leveles tésztából készül, vékony téglalap alakúra nyújtom, majd tojással bevonom a felszínét. Erre szórom a tökmag felét úgy, hogy a peremén kb. 1,5 cm-t üresen hagyok. A tökmagra halmozom a tökpüré felét.

Szorosan feltekerem, sütőpapírral borított tepsibe helyezem. A maradék tésztával és töltelékkel hasonlóan járok el. A rétesrudak tetejét óvatosan megkenem a maradék tojással úgy, hogy a rudak alá ne folyjon. Előbb ráőrlöm a borskeveréket, majd megszórom szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütöm.

Címkék: egytálétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu