Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt
szerecsendióval (nagyjából 1 kávéskanálnyi sót és 1/6 szerecsendiót
használtam) botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes ízvilága ebben
az ételben nem igényli a markánsabb fűszereket.
A tökmagot zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom, kissé hűlni
hagyom, majd egy nylonzacskóba teszem, konyharuhába csomagolom a
zacskót, és húsklopfolóval durvára töröm. Nem baj, ha nem törik szét
minden mag! Tálba teszem.
A réteslapokból 1 rúdhoz 4 lapot, a leveles tésztából kb. 10 dkg-nyit
használok. A réteslapokat úgy fektetem egymásra, hogy minden réteget
alaposan megkenek olajjal, azt a réteget, amire a töltelék kerül,
vékonyan tojással kenem át. Ha leveles tésztából készül, vékony téglalap
alakúra nyújtom, majd tojással bevonom a felszínét. Erre szórom a
tökmag felét úgy, hogy a peremén kb. 1,5 cm-t üresen hagyok. A tökmagra
halmozom a tökpüré felét.
Szorosan feltekerem, sütőpapírral borított tepsibe helyezem. A maradék
tésztával és töltelékkel hasonlóan járok el. A rétesrudak tetejét
óvatosan megkenem a maradék tojással úgy, hogy a rudak alá ne folyjon.
Előbb ráőrlöm a borskeveréket, majd megszórom szezámmaggal. 180 fokra
előmelegített sütőben 25 perc alatt ropogósra sütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Almával töltött csirkemell burgonyapürével
Gyömbéres csirke körtével
Cukkinis csirkemell - másként
Joghurtos csirkeszárnyak