Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tésztához kézi vagy gépi habverővel
habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos
keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal
beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Az omlós tésztát
tortaformába tesszük, megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük.
A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a
mazsolát és a mákot. Fel forraljuk, majd 5 percig főzzük. A krémtúróba
belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint). 1 dl
tejszínt habbá verünk, és a krémhez adjuk.
A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük.
Amit a kevert omlós tésztáról tudni kell:
Régi cukrászszabály, hogy a cukrot, a vajat és a lisztet 1-2-3 arányban vesszük.
Tippek:
- Szétesik, morzsalékos, kizsírosodott a tészta: oka, hogy megolvadt a
zsiradék. Megelőzhető, ha nem gyúrjuk sokáig a tésztát, hűvös
helyiségben dolgozunk, sima lisztet használunk, de nem lisztezzük és
nyújtjuk sokszor a tésztát.
- Sütés után összehúzódik a tészta: olyankor fordul elő, ha kevés
zsiradékot, sütőport és sok folyadékot használunk fel a tészta
készítéséhez.
- A vaj és a porcukor összefut (ikrás lesz): ez a kevert omlós
készítésekor fordulhat elő. Oka, hogy a tojásokat nem egyenként adtuk
hozzá, így a zsiradék nem tudta azt felvenni. Kisimítható, ha vízgőz
fölött, folyamatosan keverve óvatosan felmelegítjük, majd kihűlésig
tovább keverjük.
- Ha több lisztet használtunk a kelleténél, az ilyen massza sütés után szétesik.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Somlói torta
Savanyú-édes máktorta
Rokokó narancstorta
Marcipános fenyőfa