ételrecept: Tönkölykenyér (kenyérsütőgép nélkül)

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 50 dkg teljeskiőrlésű (bio) tönkölybúzaliszt (lehet fehérliszttel keverni ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem egy tálban, a tejet és a vizet meglangyosítom, hozzáadom. Robotgéppel először lassú fokozaton összekeverem, majd a legnagyobb fokozaton 15 percig dagasztom. A kelttészta állagánál kicsit keményebbnek kell lennie. Egy püspökkenyérformát (36 cm hosszú) margarinnal kikenek, a tésztát lazán átgyúrom, formázom, tetejét késsel párszor bevágom, a formába teszem, 30 percet kelesztem (de ha sietek, egyből a meleg sütőbe teszem, így is finom, csak nem jön fel teljesen). A sütőt előmelegítem kb. 180 fokra, alulra beteszek egy edényben vizet. A megkelt kenyeret beteszem, és 50-55 perc alatt készre sütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, rácsra teszem hűlni, tetejét langyos vízzel megkenem.

Címkék: kenyér

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu