Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk.
(Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is
aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és
tegyünk rá egy kis pirospaprikát. Jöhet a gomba, rögtön sózzuk meg ízlés
szerint, és tegyük rá a fedőt. Vizet ne öntsünk hozzá, mert a gomba a
sótól enged annyi levet, amennyiben megpárolódik, és így sokkal finomabb
is lesz. (Már ha friss a gomba... ha mégsem, akkor jöhet a víz.) Ha
elfőné a levét és még nem puhult meg, persze pótoljuk vízzel.
Pár perc múlva, amikor összeesett a gomba és kiadta a levét, jöhet a
többi fűszer: a bors és a majoránna az alap, illetve ami épp van otthon:
kakukkfű, petrezselyem, bazsalikom, kapor... hosszan lehetne folytatni.
Még soha nem sikerült kétszer egyforma krémet készítenem. Télen
jöhetnek a szárított fűszerek, nyáron lehet tobzódni.
A lényeg: egyszerre csak két fűszerrel dolgozzunk, nehogy elnyomjuk a
gomba aromáját. A fotón szereplő krémben az éppen kihajtott friss
lestyánból és zellerből aprítottunk fel egy nagyon keveset, mert elég
intenzív ízük van, óvatosan kell adagolni őket. Közben persze lehet
kóstolgatni...
Ha megpárolódott a gomba és már csak kevés leve van, lisztből és tejfölből készítsünk habarást, majd főzzük össze a gombával.
Ha kihűlt, kenjük a kenyérre, szórjunk rá reszelt sajtot, és mehet a sütőbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Májas töltött zsemle
Gombás melegszendvicskrém
Gombakrémes melegszendvics
Almás-sajtos szendvics