Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban,
majd tegyük bele a finomra összevágott fokhagymát. Dinszteljük pár
percig, majd tegyük hozzá a vékony metéltre felvágott medvehagyma
háromnegyed részét. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és fűszerezzük őrölt
szerecsendióval. Néhány perc párolás után szórjuk rá a lisztet, jól
keverjük össze, és öntsük fel másfél liternyi vízzel. Adjuk hozzá a
leveskockát, és főzzük negyed órán keresztül, majd dúsítsuk a
tejszínnel.
A gombócokhoz főzzük meg sós vízben a meghámozott és faldarabolt
burgonyákat, majd törjük át. Még langyosan keverjük hozzá a
tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a csipetnyi őrölt
szerecsendiót. Gyúrjuk közepesen kemény tésztává, lisztes kézzel
formázzunk belőle kis gombócokat, majd forrásban lévő sós vízben főzzük
ki.
Tálalás előtt keverjük a leveshez a maradék vékony metéltre felvágott
medvehagymát, szedjük leveses tálkákba a kifőtt gombócokkal együtt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!