ételrecept: Sóskamártás pirított burgonyával és buggyantott tojással

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • A mártáshoz:
  • 50 dkg friss sóska
  • 1 kis fej vöröshagyma - finomra aprítva
  • 1/2 dl olaj
  • kb. 4 evőkanál liszt /teljes kiőrlésűt használtam/
  • cukor vagy édesítő - ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • A pirított burgonyához:
  • 80 dkg apró szemű parázsburgonya
  • 5 dkg vaj
  • kevés őrölt fehérbors
  • A buggyantott tojáshoz:
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál 10%-os ecet
  • 4 tojás
Elkészítés:

A sóskát szárától megtisztítom, váltott vízben megmosom, lecsepegetem, marokra fogva vágódeszkán durvára aprítom.

Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledinsztelem a vöröshagymát, majd az aprított sóskát fokozatosan hozzáadva folytonos keveréssel jó közepes hőfokon addig dinsztelem, ameddig teljesen összeesik. Félrehúzom, felengedem kb. 7-8 dl hideg vízzel, sózom, azonnal keverem, hogy a liszt feloldódjon, majd visszahelyezem a tűzhelyre, cukorral ízesítem, forrásig kevergetem. Takarékra állítom, a tejfölt kikeverem 1-2 merőkanál forró sóskával, a mártáshoz keverem, és egyet forralok rajta. (Ha kicsit sűrű, tejjel higíthatjuk, ha híg, a tejfölbe keverhetünk egy kevés lisztet, majd szükség szerint utána ízesítjük cukorral, pici sóval.)

A burgonyát a gyenge héjával többször átmosom, leszűröm. A vajat széles serpenyőben felhevítem, a burgonyát belekeverem, fedő alatt közepes hőfokon többször megkevergetve megpárolom. Kb 15 perc után (villapróba), amikor megpuhult, leveszem a fedőt, sózom, borsozom, és kicsit magasabb hőfokon kb. 10 perc alatt megpirítom. Néha óvatosan megkevergetem, vagy megrázogatom az edényt az egyenletes pirulás érdekében.

A tojáshoz felforralom a vizet az ecettel, a tojásokat merőkanálba vagy poharakba felütöm, és minél alacsonyabban, hirtelen mozdulattal beleengedem a vízbe. Kb. 3-4 percig gyengén forralom, majd szűrőkanállal kiveszem, és enyhén sózom.

Tálalásnál a sóskamártás mellé adom a pirított burgonyát és a tojást. (kiegészítettem az előző napról megmaradt fasírttal).

Címkék: sóskamártás pirított burgonyával és buggyantott tojással

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu