Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A sóskát szárától megtisztítom, váltott vízben megmosom, lecsepegetem, marokra fogva vágódeszkán durvára aprítom.
Az olajból és lisztből világos rántást készítek, beledinsztelem a
vöröshagymát, majd az aprított sóskát fokozatosan hozzáadva folytonos
keveréssel jó közepes hőfokon addig dinsztelem, ameddig teljesen
összeesik. Félrehúzom, felengedem kb. 7-8 dl hideg vízzel, sózom,
azonnal keverem, hogy a liszt feloldódjon, majd visszahelyezem a
tűzhelyre, cukorral ízesítem, forrásig kevergetem. Takarékra állítom, a
tejfölt kikeverem 1-2 merőkanál forró sóskával, a mártáshoz keverem, és
egyet forralok rajta. (Ha kicsit sűrű, tejjel higíthatjuk, ha híg, a
tejfölbe keverhetünk egy kevés lisztet, majd szükség szerint utána
ízesítjük cukorral, pici sóval.)
A burgonyát a gyenge héjával többször átmosom, leszűröm. A vajat széles
serpenyőben felhevítem, a burgonyát belekeverem, fedő alatt közepes
hőfokon többször megkevergetve megpárolom. Kb 15 perc után (villapróba),
amikor megpuhult, leveszem a fedőt, sózom, borsozom, és kicsit magasabb
hőfokon kb. 10 perc alatt megpirítom. Néha óvatosan megkevergetem, vagy
megrázogatom az edényt az egyenletes pirulás érdekében.
A tojáshoz felforralom a vizet az ecettel, a tojásokat merőkanálba vagy
poharakba felütöm, és minél alacsonyabban, hirtelen mozdulattal
beleengedem a vízbe. Kb. 3-4 percig gyengén forralom, majd szűrőkanállal
kiveszem, és enyhén sózom.
Tálalásnál a sóskamártás mellé adom a pirított burgonyát és a tojást. (kiegészítettem az előző napról megmaradt fasírttal).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!