Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre
vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe
vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és
kíméletesen megpároljuk. Amikor puha, de nem ment szét, levesszük,
belekeverjük a diót, a szőlőt, a reszelt citromhéjat. Egy kb. 18 cm
átmérőjű és 6-7 cm mély hőálló tálat kikenünk vajjal. A sütőt 180 fokra
(gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kalácsot vékonyra szeleteljük.
Összekeverjük a tojások sárgáját a langyos tejjel és a vajjal. A
kalácsszeleteket megmártjuk a tojásos tejben, majd kibéleljük vele a
formát. Beleöntjük az almás-szőlős tölteléket, elegyengetjük, majd
betakarjuk kaláccsal, és kicsit megnyomkodjuk. A sütőben készre sütjük
(40-45 perc). Amikor szép piros és roppanós a teteje, kivesszük,
körbevágjuk, és tálra borítjuk. Melegen szeleteljük az asztalnál.
Vaníliaöntetet kínálhatunk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 448 kcal
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!