Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A 10 tojást kettéválasztjuk: 5 fehérje egy
tálba, 5 fehérje egy másik tálba, és 10 sárgája a harmadik tálba. A
vajat összekeverjük a tojássárgákkal, a porcukorral, a reszelt
citromhéjjal, majd beleforgatjuk a lisztet, a tejszínt, és végül 5 tojás
keményre vert habját. (A másik 5 tojás habját félretesszük
díszítésnek.)
Vajjal kikent palacsintasütőben sütni kezdjük a palacsintákat - csak az
egyik oldalukat sütjük meg, és egy sütőtálra csúsztatjuk a kész
palacsintákat úgy, hogy a nyers felük legyen felfelé.
Minden palacsintára baracklekvárt kenünk, majd megszórjuk rumba
áztatott, forrázott mazsolával és cukros dióval, erre jön majd a
következő palacsinta, egészen addig, amíg mind elfogy.
Felverjük a maradék 5 tojásfehérjét, és nyomózsákkal vagy kanállal a
palacsintatorta tetejére kanalazzuk. (Utóbbi szerintem sokkal
egyszerűbb, és kevesebbet kell mosogatni. :-)))
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon addig sütjük a tortát, míg a teteje szépen megpirul (kb. 15 perc).
Végül elkészítjük a pudingot (egy picit több tejet kell hozzáadni, és
akkor krémesebb állagú lesz), és forrón, a palacsintával együtt
tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!