Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kezdésnek a zsemléket beáztatjuk a tejbe, az
5 db tojást feltesszük főni. A vöröshagymát finomra vágjuk, margarinon
megpároljuk. A borsót sós vízben tegyük fel főni.
Amikor a hagyma üveges, belerakhatjuk a felaprított gombát és az apró
kockára vágott megtisztított májat. Készre pároljuk, zsírjára pirítjuk,
félidőben hozzáadunk ízlés szerint majorannát, borsot, sót és zúzott
fokhagymát. Keverőtálba öntjük, kicsit hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti
meg a kezünket a hagymás máj, akkor adjuk hozzá a tálba a felkockázott
főtt tojást, az alaposan kinyomkodott zsemléket, a leszűrt zöldborsót,
finomra vágott petrezselymet és a 3 db nyers tojást. Az egészet
összedolgozzuk, hogy egynemű massza legyen, ha szükséges, utóízesítjük.
Nem baj, ha kicsit erősebb a fűszerezés, a hús fel fog venni belőle.
A megtisztított egész csirke hasüregét és külsejét is besózzuk. Habzsák
segítségével - ahol engedi - a bőr alá is tölthetünk a töltelékből. A
hasüregbe is tegyünk, amennyit csak tudunk. Helyezzük a betöltött
csirkét egy margarinnal kikent tűzálló tálba, és lefedve tegyük a
180°C-ra előmelegített sütőbe.
Pataki tálban készítve 1,5-2 órán keresztül kell sütni, hogy mindenhol
puha legyen a hús, majd a fedőt levéve jól megpirítjuk a bőrét.
Természetesen hagyományos tepsiben is készíthető, alufóliával letakarva.
Ha készen van, kb 10 percig pihentessük, csak azután szolgájuk fel.
A maradék tölteléket kiolajozott jénaiban külön kisüthetjük. Esetleg sajttal is meg lehet szórni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!