Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb
kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A
paprikát megmossuk, felkarikázzuk.
A hagymát a felforrósított olajon megfuttatjuk, majd rátesszük a húst.
Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, a gyömbérrel fűszerezzük, és 1 dl vizet
öntünk alá. Lefedve pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Amikor a hús
félig puha (30-40 perc, ez függ az állat korától is), rátesszük a
fokhagymát, az erős paprikát, és lefedve, kevés víz aláöntésével
puhulásig pároljuk.
A rizst a szokásos módon (a gyorsrizst a csomagoláson olvasható
utasítás szerint) puhára pároljuk. A mandulát serpenyőben felforrósított
vajon aranysárgára pirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, ha kész, azonnal
kiöntjük a serpenyőből, hogy ne piruljon tovább!), és összekeverjük a
főtt rizzsel.
Amikor kellően puha a hús, hozzáadjuk a kettévágott aszalt szilvákat, a
mézet, ha szükséges, még kevés sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, és
5-8 perc alatt összefőzzük. Tálalás előtt beleszórjuk a petrezselymet
is. A húst a mandulás rizzsel kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!