Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A szalonnát és a sertéshúst felcsíkozzuk, a
hagymát vékonyan felszeleteljük, a kolbászt is félkarikákra vágjuk. A
zöldbabot és az uborkát feldaraboljuk.
Egy nagy serpenyőbe tesszük a szalonnát, zsírját kiolvasztjuk. Rá mehet a
hagyma és a kolbász, egy kicsit együtt kevergetjük. Rátesszük a húst,
ha kifehéredett, ráöntjük a tejfölt. Ha rotyogni kezd, ráöntünk 1 pohár
vizet. Ha így is felforrt, mehet bele a zöldbab, az uborka meg a borsó.
Utána a mustár, megborsozzuk, megkeverjük. Alacsony lángon addig főzzük,
míg megpuhul a hús. Időnként vizet öntünk hozzá, ha nagyon besűrűsödne.
Közben elkészítjük a gombócokat: megfőzzük a kockákra vágott krumplit,
ha kész, a vajjal, a tejszínnel, sóval, fehérborssal, szerecsendióval
krumplipürét készítünk (maradék is jó, nagyjából 15 dkg legyen). Ha
kicsit kihűlt, hozzákeverünk 1 tojást, 15 dkg lisztet és kb. 5 levél
felaprított medvehagymát. Megsózzuk.
Egy fazékban vizet forralunk, vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk,
és a lobogó vízbe tesszük. Pár perc után érdemes óvatosan megkeverni,
mert leragadhatnak. Ha feljöttek, lejjebb vesszük a lángot, és még 5
percig főzzük. A kész raguval tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!