ételrecept: Sonkás tészta ínyenc módra

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 30 dkg (igazi!) füstölt sonka
  • 2-3 dl tokaji száraz szamorodni
  • 40-50 dkg vegyes gomba (fehér csiperke, barna csiperke, laska, sii-take)
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg fordros nagykocka tészta
  • kb. 20 dkg vegyes sajt (emmentáli, edami, trappista... aromás sajt, mint az emmentáli, mindenképpen legyen benne)
  • 5 dkg vaj, vagy Rama, esetleg olívaolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • bors
  • vaj, morzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:

Előző nap a sonkát a tokaji borban (minél kevesebb víz hozzáadásával) puhára főzzük.

A gombákat megtisztítjuk, felaprózzuk ízlés szerint, de nem túl apróra. A vajon és/vagy olívaolajon, amihez hozzáadjuk az időközben kihűlt sonka főzővizének tetejéről a zsiradékot, megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, és felrotyogtatjuk. A dijoni mustárral kicsit pikánssá tesszük.

Közben a főzővizéből kivett sonkát apróra vagdossuk (esetleg daráljuk). Hozzáadjuk a tejszínes gombához, majd a sonka főzőlevét folyamatosan hozzáadva az egészet jól összepároljuk. Ne sajnáljuk a sonkalevet, ha elfogyott, némi vizet vagy tejet adhatunk hozzá. A cél, hogy egy viszonylag híg tésztaöntetet kapjunk.

Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, leszűrjük, és a szósszal jó alaposan összeforgatjuk. Kivajazott/morzsázott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, egyenletesen elterítjük.

A tetejét megszórjuk az apróra vágott (reszelt) vegyes sajttal. Letakarjuk alufóliával (vagy a tűzálló tál tetejével), és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Levesszük a takarást, majd még kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.

Címkék: sonkás tészta ínyenc módra

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu