Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Előző nap a sonkát a tokaji borban (minél kevesebb víz hozzáadásával) puhára főzzük.
A gombákat megtisztítjuk, felaprózzuk ízlés szerint, de nem túl apróra. A
vajon és/vagy olívaolajon, amihez hozzáadjuk az időközben kihűlt sonka
főzővizének tetejéről a zsiradékot, megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha
kész, hozzáadjuk a tejszínt, és felrotyogtatjuk. A dijoni mustárral
kicsit pikánssá tesszük.
Közben a főzővizéből kivett sonkát apróra vagdossuk (esetleg daráljuk).
Hozzáadjuk a tejszínes gombához, majd a sonka főzőlevét folyamatosan
hozzáadva az egészet jól összepároljuk. Ne sajnáljuk a sonkalevet, ha
elfogyott, némi vizet vagy tejet adhatunk hozzá. A cél, hogy egy
viszonylag híg tésztaöntetet kapjunk.
Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, leszűrjük, és a szósszal jó
alaposan összeforgatjuk. Kivajazott/morzsázott tepsibe vagy tűzálló
tálba tesszük, egyenletesen elterítjük.
A tetejét megszórjuk az apróra vágott (reszelt) vegyes sajttal.
Letakarjuk alufóliával (vagy a tűzálló tál tetejével), és 180 fokos
sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Levesszük a takarást, majd még
kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!