Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A puha vajat a liszttel elmorzsolom, majd
hozzáadom a felvert tojást, a tejet, a sót meg a vaníliás cukor felét.
Összekeverem, egészen lágy tésztát kapok.
A sütőt előmelegítem 175 C fokra.
Egy közepes méretű pitetálat (vagy hőálló tányért) kivajazok, és ebbe nyújtom vagy nyomkodom bele a tészta felét.
Rászeletelem a tésztára a megpucolt barackokat, majd a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát.
Egy tálkában összekeverem a 2 evőkanál cukrot a fahéjjal és a
gyömbérrel, a kardamommagokkal és a fél vaníliás cukorral. Ezt a
keveréket szórom a gyümölcsök tetejére (jobb, ha kávédarálóban
összedaráljuk a kardamom miatt).
Lisztezett asztalon kerekre nyújtom a megmaradt tésztát, ráemelem a
piteformára, a széleit lenyomkodom. A maradékból alma formát és
levélformát készítek a tetejére, a közepén vágok egy kereszt alakú
nyílást a keletkező gőzöknek.
Egy pohárba kevés tejet öntök, ezt ecsettel szétkenem a tészta tetején,
meghintem vékonyan kristálycukorral, és betolom az előmelegített sütőbe
55-60 percre. Addig sütöm, amíg szép aranyszínű, ropogós lesz a külseje.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!