Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fél báránynak a felső részén - ahol az
oldalbordák vannak - a bőrt szép óvatosan a kezünkkel fellazítjuk,
üreget készítünk. Azután bedörzsöljük sóval, borssal, megspékeljük
fokhagymacikkel, vagyis mindenfelé dugdosunk a bőr alá, és félretesszük.
A töltelékhez a belsőségeket és 4 tojást, só nélkül, bő vízben
megfőzzük. Mikor megfőttek, a belsőségeket ledaráljuk, a tojásokat apró
kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a hagymát is felaprítjuk. A
ledarált masszához adjuk a beáztatott és kicsavart 2 zsemlét, az apróra
vágott zöldpetrezselymet, hagymát és tojásokat, a lereszelt sajtot és a
maradék 2 nyers tojást, ízésítjük sóval, borssal, bazsalikommal,
csomborral.
Mindezeket jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a bordákon lévő
üreget, megszurkáljuk egy tűvel, majd vastag cérnával bevarrjuk.
Befedjük baconnel, és a vajat rávagdossuk.
Betesszük egy nagy tepsibe, aláöntjük a bort és egy kis vizet,
letakarjuk alufóliával, megszurkáljuk, hogy a gőz kijöjjön belőle, és
takaréklángon addig pároljuk, amíg próbatűvel megszúrva jó puhának
találjuk. Ezután levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a keletkezett
szafttal, és erős lángon - néha locsolgatva - szép pirosra sütjük,
félmelegen tálaljuk, mert akkor szeletelhető jól a töltelék.
Köretnek krumplipüré, sült újkrumpli - ha van már ilyenkor -, cukros saláta vagy olajbogyós-citromos krumplisaláta illik hozzá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!