Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
10 dkg vaj
1 evőkanál hideg víz
csipet só
A hozzávalókat egy keverőtálba mérem és gyors mozdulatokkal
tésztává gyúrom. Kinyújtom és kivajazott tortaformába teszem úgy, hogy
legyen egy 3 centis pereme is a tésztának. 180 fokra előmelegített
sütőben elősütöm. Kb. 6 perc. Amíg a tészta sül, elkészítem a
tölteléket.
Túrós töltelék:
50 dkg túró
1 kis pohár tejföl (200 g)
10 dkg cukor
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy 2 zacskó vaníliás cukor)
1 citrom reszelt héja (bio/kezeletlen citrom legyen)
3 tojás sárgája
3 evőkanál mazsola
3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A búzadara kivételével a hozzávalókat egy keverőtálba teszem és
összekeverem. Ha a tészta esetleg felpúposodott volna sülés közben,
akkor villával megszúrkálom és a villa hátával megnyomkodom. A tésztát
megszórom a búzadarával, majd a túrós-mazsolás tölteléket a tésztára
öntöm.
A 180 fokos (gáz)sütőben 50 percig sütöm. A sütés 40. percében
elkezdem verni a habot a tetejére. (Mire felverem a habot, a túrós
töltelék is teljesen átsül.)
Tetejére a hab:
4 tojásfehérje (1 a tésztából, 3 a töltelékből maradt ki)
12 dkg porcukor
A tojásfehérjét összekeverem a porcukorral és elkezdem felverni.
Először nagyon nehezen indul habosodásnak, de kitartás, kb. 10 perc
intenzív habverőzés után kemény, fényes hab keletkezik. A habot a
sütemény tetejére teszem és visszateszem a 180 fokos sütőben 10 percre.
Nem szabad tovább sütni.
Miközben hűl a sütemény a hab arany gyöngyöket izzad ki magából.
Íze nem nagyon más, mint más sült tojáshaboknak, de ezek a csodás
pöttyök ellenállhatatlanul szépek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!