Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk, és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
2. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, 1,5 dl
langyos vízzel, és meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
3. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, belekeverjük az élesztőt, 1
kávéskanál sót és 1 dl langyos vizet. Alaposan összedolgozzuk (ha van, a
kézi robotgép dagasztóspirálját használjuk), cipóvá formázzuk,
megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát
kelesztjük.
4. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kb. 1 cm
vastagra kinyújtjuk. Lisztbe mártott nagy, kerek formával kiszaggatjuk,
lisztezett tálcára rakjuk, és még fél órát kelesztjük.
5. Bő olajat forrósítunk nagyobb serpenyőben, és egymás után szép
pirosra sütjük benne a lángosokat. Konyhai papírkendőre szedjük,
felitatjuk róluk a zsiradékot, és fokhagymával, tejföllel, sajttal
kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!