Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd
hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára
keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét is. Egy 20 cm-es
tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát és
egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük
(légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra
tesszük és teljesen kihűtjük, ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla.
Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral
összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben
szereti, az több cukrot tegyen bele.) A tejszínt forráspontig
melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint és simára
keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután
ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk.
A teljesen kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a
túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük,
hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).
A második túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral
összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat. (Aki édesebben
szereti, az több cukrot tegyen bele.) A tejszínt forráspontig
melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint és simára
keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután
ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk.
A hűtőből kivesszük a tortát, majd jól megszórjuk tortadarával. Ezután
rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, tetejét egyenletesen
elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen
(kb. 1 óra).
A csokoládébevonathoz a tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,
majd simára keverjük. A hűtőből kivett torta tetejére csorgatjuk, majd
visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!