Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Először az élesztőt futtatjuk fel a langyos
tejben, amibe előzőleg beletettük a cukrot. Közben elkészítjük a többi
hozzávalót: a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2 tojást, az
olajat és a felfutott élesztős tejet, majd elkezdjük összegyúrni a
fokozatosan hozzáadott kefirrel (én ezt még fakanállal csinálom), majd
mikor kellő állagúvá válik a tésztánk, vagyis lágy, kicsit ragadós,
akkor kidolgozzuk (nagy segítség a robotgép).
A receptet azért nevezem gyorsnak, mert kb. 5 percet kelesztem meleg
helyen, vagyis annyit, hogy előkészítsem a serpenyőt az olajjal, illetve
azt felforrósítsam, és már mehet is a sütés. Egy fa vágódeszkát picit
megolajozok, és kézzel kb. öklömnyi nagyságú darabot szaggatok a
tésztából, amit az olajos deszkán olajos kézzel simító mozdulatokkal
elnyújtok, és már mehet is a forró olajba.
Nálunk nagyon kedvelt lángos, könnyed a tésztája, vélhetően a
kefirnek köszönhetően. A kefirt azért nem lehet pontosan meghatározni,
hogy mennyi szükséges belőle, mert a mennyiség függ a kefir és a liszt
fajtájától is, ahány fajta liszt és kefir, annyival módosul a mennyiség,
ezért csak fokozatosan adjuk hozzá a cuccot.
A maradékot (mert ez tetemes mennyiség) be lehet tenni a hűtőbe, napokig
megáll, és csak az éppen szükséges adagot kell kisütni belőle.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kefires gyors lángos