ételrecept: Konfitált kacsacomb párolt körtével és rukkolával

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • A kacsához:
  • 4 db kacsacomb
  • kb. 6-7 dl kacsazsír
  • 1 dl húsalaplé
  • 2 teáskanál tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ág rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • A körtéhez:
  • 2-3 db körte
  • 0,5 dl száraz rosé bor
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • 3 szem feketebors
  • Valamint:
  • 10 dkg rukkola
  • citrom
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg dió
Elkészítés:

A kacsacombokat előkészítjük, majd bedörzsöljük a só, bors és rozmaring keverékével. Legalább 1 napig pihentetjük a hűtőben.

Ezután egy magasfalú hőálló tálba tesszük a combokat, melléhelyezzük a fokhagymát, öntünk rá 1 dl alaplevet és annyi zsírt, hogy ellepje a húst. 140-150 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órán keresztül sütjük a húst. Amikor elkészültek a kacsacombok, kivesszük a zsírból, és egy serpenyőben pirosra sütjük.

A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és a borssal, majd beletesszük a körtét, és közepes hőfokon félpuhára főzzük.

A rukkolát meglocsoljuk a citrom levével. A diót durvára törjük.

Tálaláskor maréknyi rukkolát teszünk a tányérra, ráhelyezzük a körtét, morzsolunk rá kevés kéksajtot, és megszórjuk dióval, majd melléhelyezzük a kacsacombot.

Címkék: konfitált kacsacomb párolt körtével és rukkolával

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu